"De gamle drenge"  i FDF Odense 9. Kreds Bolbro.

Fotoalbum  

 

Adresseliste Gamle FDF Postkort  Dødsannoncer.

 

 

 

 

Uglernes Hikedagbog Samsø1969

FDF Avisudklip Diverse
         

 

Hej Gamle Drenge,

så er endnu et år gået med god opbakning til vandreturene på Ø-havsstien og Hærvejen.

I 2022 regner vi med at arrangere Hyttetur i april /maj. Hvis nogen har datoer de ikke kan, må i meget gerne melde tilbage, så prøver vi at tage hensyn til det, og mon ikke Ulmer og Foldager barsler med endnu en Hærvejstur.

Vi vil ønske alle ”De Gamle Drenge” og deres familier en rigtig God Jul og et Godt og lykkebringende Nytår.

 

Mange hilsner,

Krog og Otto

 

Vandretur i august 2017.

3  dages vandretur på Hærvejen fra  Gudenåens udspring til Elling.

Tak til Henning Ulmer, Jens Foldager , Tatter, Per Krog og Tom Horn for en helt igennem vellykket vandretur på Hærvejen. Vi havde tre dage med fantastisk vejr ikke en eneste regnbyge i dagtimerne.

 

Vi startede i Tinnet Krat, hvor Gudenåen har sit udspring, og så på resterne af de gamle badebassiner fra 1930érne inden vi startede turen nordpå til Hærvejens Ferie center i Nørhoved, hvor vi havde vores første overnatning.

Det var Foldagers fødselsdag, og det blev fejret med en gourmet fødselsdagsmiddag. Menu: Grillet dyrekølle med Waldorfsalat og kartofler og brun Champignonsauce, og selvfølgelig et godt glas rødvin til.

Næste morgen fortsatte vi til Sepstrup, hvor vi overnattede i små hytter ( 4 mands) men det lykkedes os at få plads til alle seks i samme hytte. Til aftensmad grillede vi resten og dyrekøllen og nogen koteletter samt Foldageres fantatiske grillpølser med kold kartoffelsalat.

Næste morgen fortsatte vi til Elling, hvor vi afsluttede med is og øl ved Brugsen  i Kragelund. Alle var enige om , at det havde været en fantastisk vandretur med  storslående naturoplevelser undervejs. Et rigtig godt kammeratskab med kærlig mobning og hygge og god motion. Vi er enige om, at vi helt sikkert gentager turen næste år, og der kommer nærmere information ud i Januar 2018. Håber flere af jer har lyst til at deltage næste år. Vi er meget fleksible, så der er mulighed for at gå både halve og hele dage.

 

 

 

Indbydelse til Gammel Drengetur..

Den 29/30 april 2017 i Fjordhytten.

Så er det ved at være tid for en gammel drengetur. Turen går denne gang til Fjordhytten. Fjordhytten er beliggende på en 10.000m2 stor grund helt ud til Odense Fjords udmunding i Kattegat og med en fantastisk udsigt. På dage med klart vejr kan man se Samsø, Endelave og Jylland. Og de fleste dage vil man kunne se marsvin svømme tæt ved land..

Vi mødes kl. 13.00 ved parkeringspladsen ved Arbejdernes Landsbank, Svendsagervej 2, i Seden krydset på Kertemindelandevejen.

Turens program:

Lørdag:

Kl. 13.30 ankomst til hytten

Kl. 14.30 Eftermiddagskaffe med Drømmekage. Vi vil prøve at få Leif Jespersen søn af Richardt Jespersen, til at komme og vise os nogen af de effekter han har fra Odense 9. kreds, bla.a den Røde Økse og gamle Patruljedagbøger. Vi skal også se billeder fra den første Langelandstur i 1964.

Kl. 15.30 Gå tur i området

Kl. 19 .00 Det store kolde bord

Derefter hyggeligt samvær resten af aftenen.

Søndag:

Fra Kl. 8.00 morgenbord og hyggesnak og evt. en lille formiddags tur ved vandet.

Herefter oprydning og afslutning. Vi har betalt for rengøring , så det slipper vi for.

Vi håber at rigtig mange har lyst til at deltage, og beder jer tilmelde jer til:

Per Krog Rasmussen  på    perkrograsmussen@gmail.com eller  tlf.23 49 22 85 ,

Eller Otto Olsson  ooo@oncable.dk  eller  tlf. 24 85 31 68

Vi vil gerne om alle melder tilbage til om de deltager eller ikke deltager. Så vi er sikre på at i har modtaget indbydelsen.

Prisen bliver ca.  375 kr. til 425 kr. alt efter hvor mange vi bliver. Det dækker hytteleje, fortæring lørdag og søndag , samt rengøring af hytten.

Tilmelding senest den 31. marts 2017.

Vi glæder os meget til at se jer i weekenden den 29/30 april.

Hilsen Per Krog / Otto Olsson.

PS. Man medbringer selv egne drikkevarer.

Fjordhytten

Ndr. Skovgyde 321

5370 Mesinge      Link til Kørselsvejledning

 

 

Hej ”Gamle Drenge”

 

Så er 2016 ved at gå på hæld. Det har været et år med afholdelse af flere aktiviteter, især vandreturene har fyldt meget.  I juni var der tre dages vandretur på Hærvejen, arrangeret af Henning Ulmer. Det blev alle tiders tur, med super hyggeligt samvær. Der blev gået igennem, der blev snakket, grinet, moppet (kærligt) og talt alvorligt. Vi overnattede på gode herberger i små hyggelige byer. Samtidig fik vi en utrolig naturoplevelse. Ingen af os var i tvivl, det må vi simpelthen gøre om til næste år, og det gør vi sandsynligvis til efteråret 2017. I September var vi på besøg hos Henning Geisler i Sønderborg, som havde tilrettelagt en skøn tur på Gendarmstien fra Sønderborg langs vandet op til  Hørup Hav. En fin tur med dejligt sensommervejr. Der vil også blive arrangeret en dages vandreture i foråret og efteråret 2017.

 

 

Årets Gammel Drengetur går til Fjordhytten. Fjordhytten er beliggende på en 10.000m2 stor grund helt ud til Odense Fjords udmunding i Kattegat og med en fantastisk udsigt. På dage med klart vejr kan man se Samsø, Endelave og Jylland. Og de fleste dage vil man kunne se marsvin svømme tæt ved land. Fjordhytten tilhører FDF Agedrup. Turen finder sted 29/30 april 2017 og i bedes allerede nu notere datoen. Indbydelse kommer ud på et senere tidspunkt.

 

 

For dem der interesserer sig lidt for lokalhistorien i Bolbro, kan jeg oplyse, at der er startet en Lokal Historisk Forening i Bolbro. Skulle nogen være interesseret i at høre nærmere kan man gå ind på  www.lokalhistoriebolbro.dk .

 

I og jeres familier ønskes alle en GOD JUL og et GODT NYTÅR. Vi glæder os til, at se jer til arrangementerne i det nye år.

 

Per Krog og Otto Olsson.

 

 

 

 

 

Sensommer vandretur af Gendarm-stien på Als.

Mandag den 19. september 2016.

Gendarmstien ved Høruphav.

Den 19. september 2016 er der sensommer vandretur fra Skanserne i Sønderborg nordpå forbi Sønderborg Slot gennem Sønderskoven til Høruphav. En vandretur på 15-18km. Os fra Fyn tager færgen Bøjden/Fynshav kl. 9.00 og hjem kl. 16.00 eller 18.00. Pris for en returbillet 114kr. Vi mødes hos Henning Geisler i Sønderborg ca. kl. 10.15. Hvis du har lyst til at deltage kan du tilmelde dig til:

Otto Olsson mob. Tlf. 24853168 eller mail ooo@oncable.dk

Vi glæder os til en hyggelig dag med masser af frisk luft, motion og hyggeligt samvær. Husk madpakke og drikkevarer samt fornuftigt tøj incl. fodtøj. Hvis nogen har transportproblemer til færgen finder vi en løsning.

Mange hilsner,

Henning Geisler, Jens og Otto Olsson.

 

Gendarmstien går langs vandet gennem Sønderborg By, over Christian den 10’s Bro og langs havnepromenaden til Sønderborg Slot. Herefter fortsætter turen gennem slotsparken og ad den skønne Strandpromenade til badeanstalten Vikingeklubben. På turen har du udsyn til Broager Land, og i det fjerne kan du skimte Tyskland.


 

Nyhedsbrev til De Gamle Drenge om besøget på Det Nye Sletten.

Forårs-salon på Det Nye Sletten den 5 april 2016.

Dagen startede med frokost hos Storvildtjægeren Jens Foldager, hvor vi fik en dejlig frokost, og en rigtig god snak. Derefter tog vi ud til hans Jagthytte, som ligger rigtig smukt i en meget kuperet skov med en å løbende lige forbi. Den rene idyl, Der blev tændt op i brændeovnen, og vi nød den medbragte kaffe. Derefter tog vi til Sletten. Her fik vi præsenteret den store nye bygning "Det Nye Sletten" . Bygningen har en helt fantastisk lækker arkitektur med brug af naturens materialer. Vi overværede foredrag om FDF´s museum, om hvordan FDF er i dag,  og hvad man forventer i fremtiden. Til sidst fik vi en orientering og et oplæg om, hvad der skal ske på Landslejren til sommer. En helt utrolig god dag, som selv regnvejret ikke kunne spolere. Men hvor ville det have været lækkert, hvis vi kunne have bevæget os rundt i den smukke natur deroppe.

Vi håber at se mange af jer til næste arrangement ”Vandretur på Hærvejen”

Hilsen Otto

     
     
     

Træningspas på 25 Km Vandretur.

Kl. 9.30 startede vi fra Kildegårdsvej i dejligt vejr. Vejrudsigten dagene forinden, havde ellers ikke været for god, men nu skinnede solen. Vi gik til Seden, Bullerup, Agedrup og Vester Kærby. Derefter videre til Munkebo. Herfra tog vi turen langs noret til Kølstrup, hvor vi undervejs kom forbi Østergård og Ulriksholm. Derefter forbi Ørnfeldt til Geels Kro og mod Åsum og tilbage til Kildegårdsvej igen. De gamle ben var trætte, men vi havde en skøn tur og vejret var fint under hele turen.

Hilsen otto

 

Odense den 26. august 2015.

Invitation til 100 km 50 års jubilæums vandretur.

Program for  100 km (4x25 km) vandretur.

For dem som er interesseret starter vi i uge 36 og fortsætter i ugerne 38 – 40 – 42.

Vi har vurderet efter forårets træning, at de gamle knogler ikke holder til 100 km over en weekend. Programmet bliver derfor over 4 enkeltdage.

I uge 36 onsdag den 2. september går vi 25 km fra Odense til Munkebo og retur. Nærmere rute flg.

Mødested Otto Olsson, Kildegårdsvej 160, 5240 Odense NØ kl. 9.30

I uge 38  onsdag den 16. september går vi 25 km fra Bøjden Færgehavn og retur til samme sted. Nærmere rute flg.

Mødested i Bøjden Færgehavn kl. 9.00  Dem som kører fra Odense kan aftale fællestransport fra Odense, Otto koordinerer dette.

I uge 40 torsdag den 1. oktober går vi 25 km fra Tarup Centret til Langesø og retur til samme sted. Nærmere rute flg.

Mødested ved Tarup Centrets P. Plads v/ Shelltanken kl. 9.30

I uge 42  onsdag den 14. oktober går vi de sidste 25 km. Uge 42 er ugen, hvor vi gik 100 km for 50 år siden. Ruten går langs kanalen til Klintebjerg og retur.

Mødested Malmøgade som for 50 år siden kl. 10.00

Håber I er interesserede i at deltage. Man behøver ikke deltage i alle fire  vandreture, men kan vælge en enkelt eller flere alt efter hvad man har lyst til. I er velkommen til at kontakte mig på mail: ooo@oncable.dk eller mob.tlf. 24853168.

Hilsen fra Henning G., Jens og Otto


 

 

Træningspas til Dybbøl og Skanserne Lørdag den 13. juni 2015.

 

Efter en succesfuld tur til Svanninge Bakker d. 11. april, fortsætter vi træningen hen imod 100 km turen. Vi skal til Dybbøl, hvor Henning Geisler har tilrettelagt en 20 km rute, der går fra Dybbøl Mølle, op til Historiecentret og igennem skanse 4, 5 og 8, derefter af vejen ned til Dybbøl gammel by, derefter af en sti ud til vandet ved Vemmingbund, ud til Dynt strand, tilbage langs stranden af Gendarmstien til skanse 1 og derefter af skanse 2 og 3 til Dybbøl Mølle. Vi skal sejle med Færgen Bøjden – Fynshav afgang fra Bøjden kl. 9.00. Vi aftaler transport og afgangstider fra Odense, når vi kender antallet af deltagere. Prisen for færge vil være ca. 100 kr. pr. deltager tur/retur. Vi forventer at sejle retur fra Fynshav kl. 17.00. Tilmelding til Otto senest d. 1 maj. Vi håber i har lyst til at få en dag med oplevelser i det sønderjyske, og masser af motion og frisk luft.

Mange hilsner fra Jens, 2 x Henning og Otto.

Vemmingbund


Træningspas til 100 km Jubilæums Vandretur i efteråret 2015.

 

Den 11. april 2015 afholder vi træningspas til 100 km jubilæums vandretur i efteråret 2015. Alle er velkomne til at deltage, uanset om man ønsker at deltage i 100 km turen.

Det foregår fra P-Pladsen ved Trente Mølle  den 11. april 2015 kl. 9.00.

Turen er på ca. 20 km. Vi går af Øhavsstien over Svanninge Bakker og retur til Trente Mølle. Det omfatter punkterne  6  + 7 + 8 i brochuren. Husk at tage rigeligt med væske og proviant med. Vi forventer at være tilbage ved Trente Mølle  ca. kl. 14.00.

 

Vi vil gerne om i vil tilmelde jer, så vi ved hvor mange der dukker op ved Trente Mølle.

På et senere tidspunkt vil vi lave et træningspas i Sdr. Jylland og vandre i området omkring de gamle skanser. Vi kan evt. overnatte på Sønderborg Vandrerhjem, men det kan vi tale om senere. I må også gerne overveje forslag til  rute for 100 km turen.

Håber i har lyst til en dag med masser af motion og frisk luft, og hyggeligt samvær.

Mvh.

Jens og Otto

 

Tilmelding via mail:  ooo@oncable.dk eller SMS  mob. Tlf. 24853168


 

Biograftur d. 18 marts 2015.

Hej ”Gamle Drenge”

Jens og jeg inviterer til Biohygge. Onsdag den 18. marts er der igen filmaften. Denne gang skal

vi se filmen 9. April. Der er ikke nogen tilmelding, man møder bare op , og man bestiller selv billetter.

Forestillingen begynder KL. 18.50 i Biografen i Odense Banegårdscenter.

Vi mødes foran biografen ½ time før forestillingen. Hvis der er interesse for det, kan vi evt. få en øl sammen efter forestillingen.

Håber på lige så god tilslutning som sidst.

Mange Hilsner Jens og Otto.

Richardt Jespersen hilser på Holger Tornøe FDF`s stifter på Landslejren i 1957.

 

Adresseliste  

Navn

Adresse

Otto Olsson

 

Kildegårdsvej 160

5240 Odense NØ

Carsten ”Tatter” Hansen

Brahesvej 27

5200 Odense V.

Jens Olsson

 

Grønbergsvej 4

5270 Odense N.

Henning Ulmer

Munkevej 8

8800 Viborg

Tom ”Horn” Pedersen

Allegade 29

5000 Odense C.

Carsten ”Bucher” Buch

Magtenbøllevej 6

5492 Vissenbjerg

Per Krog Rasmussen

 

Bakketoppen 15

5250 Odense SV

Henning Geisler Jensen

Kolonnevej 15

6400 Sønderborg

Jens Foldager

Overhold 22 B Hatting 8700 Horsens

Arne Teil

Mindelundsvej 78

5240 Odense N.Ø.

Jeppe V. Andersen 

 

Donald Geisler Jensen

 

Bjarne ”Mouer” Mouritzen

Skebyvej 20

5450 Otterup

Thomas Kaa  Kornvej 28

5210 Odense Nv

 
Erik Kristensen Sølystvej 2C

8600 Silkeborg

Henning Hansen   "Zinnie"
 

 
Jørgen Trøjgaard

Hansen

 

Til  toppen

Avisudklip.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommerlejr på Højbjerg omkring 1962. Fyens Stiftstidende.

100 km. tur i 1964. Fyens Stiftstidende.                      Til  toppen

 

Diverse.

 

 

Teaterstykket ”Collage” skrevet og opført af seniorer, til kredsens fødselsdagsfest omkring 1967.

I
Tæppet går fra. Man ser en gammel knallert. Der ligger en på scenen og sover. Musik. Han vågner, gnider øjnene, rejser sig langsomt op og går ud. Kommer et øjeblik efter ind med et staffeli. Han går nynnende rundt på scenen og leder efter et egnet sted til staffeliet. Sætter det omsider fra sig og går ud. Til publikum: Mine damer og herrer! Højtærede publikum!” ( Voldsom lydeffekt på bånd. ) Fortsætter: ”Det er mig en stor glæde og en udsøgt fornøjelse!” Stort bifald på bånd. Han bukker dybt flere gange og går ud.

II
To fyre kommer ind på scenen med lærred og pensler. De begynder at male. Den ene af dem flytter knallerten. Musikerne kommer ind og begynder at spille og synge ”den fattige digter Wulfilas”. Wulfilas kommer frem på scenen. Han går rundt med notesblok osv. – ser ud som en digter. Ved 3. vers går en tjener over scenen bærende en bakke med øl. W. følger ham med øjnene. Ved 6. Vers går en kvinde over scenen. Ved sidste vers kommer tjeneren med en bakke mad. W. griber efter det og synker sammen.
Man hører sirener. To mand kommer op gennem salen med en båre. De lægger W. på båren og bærer ham ud. Musik. Skiltebæreren kommer ind bærende et skilt med påskriften. Han døde af sult.

III
Skiltebæreren og musikken går ud. Der opføres en sketch – ”Lommetørklædet”. Personerne fra sketchen går ud.

IV
Folkemusik.

V
Patruljemødet før. Forbundsdragt.
Pause. Musik. Der ligger en på scenen og roder med en knallert. Patruljemødet nu. Store sweaters osv. – Deltagerne går ud.

VI
Der holdes auktion over maleriet. Tæppet går for.

VII
Mordet i Finderup Lade.
Tæppet går fra. På scenen står en skiltebærer med et halmstrå i munden. Skilt I: Finderup Lade. Skilt II: Det historiske indslag. Kongen og hans væbner kommer ind på scenen med hver sin gyngehest i snor. De tøjer hestene til de to skilte.
Kongen: ”Lad os blunde en stund, min tro væbner, Folmer. Vore gangere ere mødige.” De lægger sig, tager nathuer på og sover. Musik og snorken på bånd.
Marsk Stig kommer listende ind på scenen med to følgesvende.
Han har et skilt på maven med navn. M.S. lister hen til kongen og rusker i ham. Kongen: ”Tvi dig, din skumbanan!” M.S.: ”Ka` De li`østers?” Kongen: ”Denne spise est just min livret!” M.S.: ”Da må I dø!” M.S. begynder at dolke kongen. Tæller højt: ”52-53-54-55!” Kongen: ”Jeg dør! Jeg dør!” Han raller, dør – og de bærer ham hen til en dybfryser.
Der kommer en fyr ind på scenen: ”Hvad pokker foregår der her?” Skulle der ikke være patruljemøde i aften?
Stort bifald på bånd.
Scenen tømmes for folk og ting.

VIII
Afslutning. Musik. Samtlige medvirkende kommer frem på scenen.

 

 

 

Original manuskript til "Collage"

 
Til  toppen