Velkommen til Otto Olsson Slægt.

Velkommen på min hjemmeside

 

Gamle Postkort fra Fyn og omliggende Øer. Her.


Andre gamle Postkort:

Jul og Nytår her

FDF her

Folkedragter  her

Gamle Håndværk her

Kongelige her

Militær her

Skibe her

Sjove her

 


Min farmor og farfar.

Lidt historisk om min farmor Marga Bæk Jørgensen født den 23. juni 1897 i Hauge ved Stige, og min farfar Karl Oskar Olsson født i Odense den 16. december 1893, samt deres slægt.

Læs om Karl og Marga her.


"De gamle drenge"  

i FDF Odense 9. Kreds Bolbro.


 

 

Roulund Familien.

Min 5x tipoldefar på min farfar´s side var Rebslager Lauritz Sørensen Winther som blev født i Odense 1705. Hans forældre var Vognmand Søren Madsen og Maren Lauridsdatter Winther. Han får Borgerskab den  7. November 1736 til Rebslageri på Sortebrødretorv efter Bemyndigelse af Odense Kommune.  Det var starten på Roulunds Fabriker.

Hvis du vil læse mere om  Roulund slægten og Roulunds Fabriker så klik her.


The Story of Carl Roulund, who emigrated from Denmark to USA in 1873.

 

Photo of Carl`s childhood home in Bøjden, where he grew up with his brothers and sisters.

Link to the Story here.


Om mine Oldeforældre.

Eller min mormor´s forældre Anne Margrethe Rasmussen født i Nellemosethuset i Vigerslev Sogn i 1866, og Hans Peder Pedersen født i 1864 i Odense.

Vil du læse mere om dem og deres slægt klik her.

Foto fra ca. år 1900 af Anne Margrethe og Hans Peder Pedersen med fem af de i alt tolv børn de fik.


Familiesengen.

 

Historien om en barneseng, som Martin Olofson og Erne Kirstine Nielsen købte brugt på en auktion i Odense i 1893, og som stadig bruges den dag i dag. Indtil nu har 25 børn i 5 generationer ligget i sengen.

Læs mere om Familiesengen her.Kort om min slægt.

På min fars side har familien boet i Odense i 12 generationer siden 1600-tallet. De har fortrinsvis været beskæftiget som håndværksmestre. Rebslagere i Roulund familien startende med Lauritz Sørensen Winther født ca. 1705 i Odense, som fik borgerbrev 7 nov. 1736 som rebslager i Odense. Murermestre, Bødkermestre og Bønder i Rødegårdsslægten, startende med Niels Knudsen Rødegård født ca. 1630 i Vor Frue Land Sogn. En enkelt gren går til Sverige, Blekinge Län i byen Bräkne Hoby, hvorfra min fars farfar stammer, de var fiskere og husmænd. På min farmors side kommer de fra Nordfyn, hvor de fortrinsvis var bønder og daglejere i Otterup, Hjorslev, Bederslev, Lumby, Stige og Hauge.  På min mors side har de fortrinsvis boet i Vigerslev, Ubberud, Vissenbjerg, Næsbyhoved Broby, Diernæs, Svendborg og Odense. Min 3xtipoldefar Hans Christian Prütz var kanalgraver, og med til at grave den første kanal ind til Odense i 1801.


Filmklip fra 1936.

I midten af 1930`erne afholdtes der flere gange Kapgang-konkurrence fra Gråbrødre Plads i Odense til Slukefter Kro ved Korup. I 1936 vandt min oldemor Anne Margrethe Pedersen (født Rasmussen) Enighedsvej 9 i Odense konkurrencen for pensionister, i en alder af 70 år.

Se filmklip her.


Navneregister

over 2400 personer.

Alfabetisk oversigt og register efter efternavn, og med link med yderligere oplysninger om de enkelte og deres familie. Ønskes yderligere oplysninger, kan der forespørges hos mailto: ooo@oncable.dk og du vil få svar, hvis jeg ligger inde med yderligere oplysninger,  Klik her til navneregistret.        


Skriv til min gæstebog eller

til   Web-master   hvis du har spørgsmål eller en kommentar...